Vit kladd-chokladtårta med varma hallon.
Tänkte att jag skulle lägga ut receptet på tårtan som jag gjorde till Oskars kalas.
Chokladkakan:
200g smör
250g vit choklad, finhackad
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
½ dl vispgrädde
150 g vit choklad, finhackad
Granering:
florsocker
varma hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen, rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ner choklad och mjöl med hjälp av en slickepott. Häll i smeten i en smord och brödad from med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter. Låt kallna och ställ i kylen.
Koka upp grädden. Ta av från värmen och tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Ställ i kylen i 5 minuter så att glasyren nästan stelnar. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker och servera med varma hallon eller andra bär och grädde.
Kommentarer
Trackback